Elkészítés: Az élesztőt 1 dl tejben, kevés cukorral felfuttatjuk, a többi hozzávalót egy tálba beleöntjük, és az élesztős masszával együtt jól kidolgozzuk, majd 6 felé osztjuk a gyúródeszkán, és letakarva kb. 45 percig langyos helyen duplájára kelesztjük. Egyenként kinyújtjuk a 6 tésztalabdát, megkenjük az előzőleg kikevert töltelékkel, és és felsodorjuk, mint a beihglit. A 6 hengerből 3-3-at összefogunk, és 2 fonatot készítünk. Tetejüket egész tojással megkenjük, és sütőpapírral bélelt magasabb falú tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 40 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre