Elkészítés: A tésztához valókat gyúrd össze, majd fóliába csomagolva fél órán át hűvös helyen pihentesd.
Ezután lisztezett deszkán nyújtsd kb. 2 mm vastagra, és szúrj ki belőle csillagokat.Fektesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon 5-6 perc alatt süsd meg!
A marcipánmasszát a narancs lereszelt héjával és kevés narancslével ízesítsd, majd jól gyúrd össze. Porcukorral meghintett deszkán nyújtsd kb. 3 mm vastagra, és a csillagkiszúróval éppen fele annyi csillagot készíts belőle, mint ahány tésztacsillag van.
Állítsd össze a süteményeket: egy tésztacsillagra kenj egy kis lekvárt, helyezz rá egy marcipáncsillagot, erre megint egy pici lekvárt és egy tésztacsillagot tegyél.
A tojások fehérjéjét a citromlével és a porcukorral keverd sűrű masszává, majd kend a csillagok tetejére. Apróra vágott, cukrozott narancshéjat szórj rá, és hagyd szikkadni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre