Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csoda csokitorta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 db tojás
  • 30 dkg kristálycukor
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 dl víz
  • 1 dl étolaj
  • A krémhez:
  • 2 csomag kakaós pudingpor
  • 7 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg vaj
  • 3 kanál nutella krém
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • szőlő
  • szilva
  • A csokirózsához:
  • 9 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál méz olvasztva
  • 3 kiskanál kukoricakeményítő

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját kikevertem a kristálycukorral, majd hozzáadtam a vizet, kis keverés után az étolajat. Ezután a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet adagoltam hozzá, majd a keverékhez felváltva a habnak felvert tojásfehérjét is. Tortaformában kisütöttem.

A pudingot a szokásos módon megfőztem, amikor kihűlt, hozzákevertem a cukorral felhabosított vajat, majd beletettem a nutellát is, és megtöltöttem a tortalapokat.

Tejszínhabbal, szilva- és szőlőszemekkel, csokirózsával (amit még gyakorolnom kell) díszítettem.

A csokirózsához az étcsokit megolvasztjuk vízgőz felett, majd az olvasztott mézhez keverjük csomómentesen a keményítőt. A keményítős mézet hozzáadjuk az olvasztott csokihoz, jól összekeverjük. Egy sütőpapírra folyatjuk, és hagyjuk kihűlni. Mikor megdermedt, átgyúrjuk, lehet kicsit nyújtogatni is a jobb állag kedvéért. Amikor elkészült, fóliába légmentesen csomagolva tároljuk szobahőmérsékleten.
Jól formázható, rugalmas, szépen elvékonyíthatók a rózsák szirmai, de bármilyen formát ki lehet alakítani tetszés szerint.

Megjegyzés

Nagy élmény volt a csokirózsa megalkotáta, ezt azért még gyakorolni fogom.
- friedlne

Ezek is érdekelhetnek

Friss