Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült epres palacsinta

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 5 dl tej
  • 1 dl szóda
  • 1 csipet só
  • 1 ek porcukor
  • 35 dkg liszt
  • 1 tk olaj
  • A töltelékhez:
  • 3 dl tejszín
  • 4 db tojás sárgája
  • 1 ek citromlé
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg vaj
  • 50 dkg eper

Elkészítés

  1. Egy keverőtálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a szódát,  sót és a porcukrot, majd habverővel állandó kevergetés mellett fokozatosan hozzáadjuk a leszitált lisztet.
  2. A palacsintasütőben felmelegítjük az olajat, majd beleöntünk a tésztából annyit, hogy szép egyenletesen el tudjuk oszlatni, majd vékony palacsintákat sütünk belőle.
  3. Egy kis tálba öntjük a tejszínt, beleütjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a citromlevet, és a cukrokat. Vízgőz fölé helyezzük, majd állandó kevergetés mellett addig melegìtjük, míg besűrűsödik.Végül levesszük a gőzről és hagyjuk kihűlni.
  4. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd beletesszük a megmosott és lecsepegtetett eperszemeket, és erős lángon hevítjük körülbelül fél percig, végül hozzákeverjük a tejszínes krémhez.
  5. A megsütött palacsintákat megtöltjük az epres töltelékkel, feltekerjük, és egy vajjal kikent tűzálló tálba helyezzük. A maradék töltelékből a palacsinták tetejére kanalazunk, majd megszórjuk porcukorral és szeletelt mandulával. Forró sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.

MÉG TÖBB EPRES RECEPT>>> 

MÉG TÖBB PALACSINTA RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek