Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült túrós paprika baconbe tekerve

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A csicsókákat megpucolom, félig megfőzöm, a töltelék összetevőit összekeverem.

A paprikák csumáját eltávolítom, a hegyes paprikát hosszában félbevágom.a paradicsomokat leskalpolom, belsejüket kikanalazom, a feldarabolt skalppal együtt a túrókeverékhez adom. Újra összekeverem, megtöltöm vele a paprikákat és a paradicsomokat, betekerem őket a baconszalonnával.

Egy nagyobb serpenyőbe olajat locsolok, belerakom a felszeletelt csicsókát, fűszerezem, majd a megtöltött paprikákat és paradicsomokat, s beteszem a 180 C fokra (hőlégkeverés) előmelegített sütőbe, s megsütöm.

Tálaláskor szedek a tányérra egy-egy paprikát, paradicsomot, valamint csicsókát. Díszítem chilvel és petrezselyemmel.

Időszükséglet: 83 (60 perc)

Nehézség: 77 (egyszerű)

Árkategória: 74 (közepesen költséges)

Személyes hozzáfűzés: Régen a szegény emberek tápláléka volt, ma drágább, mint a krumpli. Hívják még édes krumplinak is, de ez nem azonos a batátával (az még drágább!).

Megjegyzés

A csicsóka régen a szegény emberek tápláléka volt, ma drágább, mint a krumpli. Hívják még édes krumplinak is, de ez nem azonos a batátával (az még drágább!). - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss