A csicsókákat megpucolom, félig megfőzöm, a töltelék összetevőit összekeverem.
A paprikák csumáját eltávolítom, a hegyes paprikát hosszában félbevágom.a paradicsomokat leskalpolom, belsejüket kikanalazom, a feldarabolt skalppal együtt a túrókeverékhez adom. Újra összekeverem, megtöltöm vele a paprikákat és a paradicsomokat, betekerem őket a baconszalonnával.
Egy nagyobb serpenyőbe olajat locsolok, belerakom a felszeletelt csicsókát, fűszerezem, majd a megtöltött paprikákat és paradicsomokat, s beteszem a 180 C fokra (hőlégkeverés) előmelegített sütőbe, s megsütöm.
Tálaláskor szedek a tányérra egy-egy paprikát, paradicsomot, valamint csicsókát. Díszítem chilvel és petrezselyemmel.
Időszükséglet: 83 (60 perc)
Nehézség: 77 (egyszerű)
Árkategória: 74 (közepesen költséges)
Személyes hozzáfűzés: Régen a szegény emberek tápláléka volt, ma drágább, mint a krumpli. Hívják még édes krumplinak is, de ez nem azonos a batátával (az még drágább!).