Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült túrós palacsinta meggykompóttal

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintatésztához:
  • 4 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 5 dl tej
  • 27 dkg finomliszt
  • 4 dkg kristálycukor
  • A meggykompóthoz:
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kis darab citromhéj
  • 3 dkg kristálycukor
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 30 dkg túró
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 dl tejföl
  • A tetejére:
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1 dkg kristálycukor
  • 2 dkg mandulapehely
  • porcukor
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A palacsintatésztához a vajat megolvasztjuk. Mélyebb tálban a tojást a tejjel összekeverjük, és beledolgozzuk az olvasztott vajat. A lisztet a cukorral és csipetnyi sóval elvegyítjük, a masszába dolgozzuk, majd kb. 20 percig állni hagyjuk.

A meggybefőttet lecsöpögtetjük. A keményítőt 3-4 evőkanál meggylében elkeverjük. A megmaradt befőttlevet a citromhéjdarabbal és a kristálycukorral felforraljuk. Hozzáadjuk a feloldott keményítőt, összeforraljuk, majd beleforgatjuk a meggybefőttet. A citromhéjat eltávolítjuk.

A tésztából körülbelül 20 cm átmérőjű, olajjal kikent serpenyőben, egymás után 8 vékony palacsintát sütünk.

A töltelékhez a vajat a cukorral és a tojások sárgájával krémessé keverjük. Belevegyítjük a túrót és a reszelt citromhéjat, majd hozzáadunk 1 dl tejfölt. Ezután beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot is.

A palacsintákat a túrókrémmel megkenjük, feltekerjük, és lapos tűzálló tálba fektetjük. A tetejére a tejfölt a tojássárgájával és a kristálycukorral összekeverjük, majd a palacsintákra öntjük. Mandulapehellyel megszórjuk, és előmelegített sütőben, 200 Celsius-fokon fél óráig sütjük.

Tálaláskor porcukorral hintjük meg, a
meggykompótot külön kínáljuk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek