Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült tejszínes karfiol

60 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben kb. 8-10 percig főzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük.
  2. Egy serpenyőben kb. 5 perc alatt ropogósra pirítjuk az olajon a bacont, majd hozzáadjuk a felaprított hagymákat és üvegesre pirítjuk.
  3. A zöldségeket egy kivajazott jénaiba vagy tepsibe tesszük, megfűszerezzük, majd rárakjuk a hagymát és a bacont. Rálocsoljuk a tejszínt, majd a reszelt sajttal megszórva 180 fokra  előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük (érdemes az első kb 15 percben alufóliával lefedni). Kivesszük a sütőből, és néhány percig pihentetjük. Ropogós zöldsalátával kínáljuk.

11 CSŐBEN SÜLT ÉTEL, AMIT EGYSZER MINDENKINEK MEG KELL KÓSTOLNIA >>> 

CSŐBEN SÜLT, RAKOTT ÉS RÁNTOTT - 11 SZUPER KARFIOLOS RECEPT >>> 

A LEGFINOMABB CSŐBEN SÜLT FOGÁSOK EGY HELYEN >>> 

Megjegyzés

A bacon mellé rakhatunk pár kolbászkarikát, és a tetejére szórhatunk magokat (szezám, lenmag stb.). Ha fagyasztott zöldséget használunk, annak kb. 5 perc főzés is elég. Addig sütjük, míg a sajt szép színt kap, és bugyogni kezd az alja. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss