Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült sütőtökös harcsa

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt kisebb kockákra vágjuk, majd pár perc alatt félpuhára főzzük. Ezután leszűrjük, és lehűtjük. A harcsafilét szintén kisebb kockákra vágjuk, majd ízlés szerint megszórjuk a hal-fűszerkeverékkel, megsózzuk, és ráfacsarjuk a citromlevet. Ezután alaposan összeforgatjuk, majd legalább fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.
  2. Közben elkészítjük a besamelmártást. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítjuk. Ezután levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük az előzőleg felmelegített tejet. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk szerecsendióval, és simára keverjük. Ezután visszateeszük a tűzre, és kézi habverővel kevergetve sűrűre, csomómentesre főzzük. Végül hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd levesszük a tűzről.
  3. Egy sütőtálat (vagy kisebb tepsit) vékonyan kikenünk vajjal, majd belekanalazunk néhány kanál besamelt. Egy tálba tesszük a halat, és hozzáadjuk a kihűlt sütőtököt, majd ráöntjük a maradék mártást. Ezután óvatosan összeforgatjuk, majd a formában lévő mártás tetejére öntjük. Végül ráreszeljük a maradék sajtot. Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten (kb. 170-180 fokon) 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve tálalás előtt egy kicsit hűlni hagyjuk.

Megjegyzés

A harcsa és a sütőtök remek párost alkotnak, ínyenceknek csakis ajánlani tudom. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss