A burgonyát, a lila hagymát és a sütőtököt meghámozzuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát zúzzuk finomra.
Egy réteg burgonyát teszünk a kivajazott tűzálló tálba, megsózzuk és megborsozzuk, majd elrendezzünk rajta egy adag hagymakarikát. Végül rámorzsolunk kevés vajat.
Erre rétegezzük a sütőtökszeleteket, kevés fokhagymát teszünk rá, és folytatjuk a rétegezést úgy, hogy felülre burgonya és hagyma kerüljön. Közben minden réteget megsózunk és megborsozunk. Végül megszórjuk a lereszelt sajttal.
Felöntjük az egészet az alaplével, lefedjük, majd 180 fokos sütőben 60 percig sütjük. Ekkor levesszük róla a fedőt és aranyszínűre sütjük. Meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, és tálaljuk.