Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült spárga burgonyával

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréssel 160 fokra). Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felszeleteljük, majd sós vízben előfőzzük kb. 5 perc alatt.
  2. A spárgát meghámozzuk, és a fás végeket levágjuk. Nagy edényben sós vizet forralunk a cukorral és a citromlével együtt, majd beletesszük a spárgasípokat és ugyancsak előfőzzük 5 perc alatt.
  3. Vajjal vagy margarinnal kikenünk egy nagy felfújtformát vagy sütőtálat. A közepén elrendezzük a lecsepegtetett spárgát, és rétegesen körérakjuk az egymást pikkelyszerűen fedő burgonyaszeleteket.
  4. A tejszínt kikeverjük a tojásokkal. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és beleforgatjuk a megmosott kakukkfűről lecsipkedett leveleket. A burgonyát és a spárgát egyenletesen meglocsoljuk a szósszal, majd az előmelegített sütőben sütjük 20 percig. Ezután megszórjuk a finomra reszelt sajttal, végül aranyszínű kérget sütünk rá 15-20 perc alatt. Tetszés szerint friss kakukkfűvel díszítve tálaljuk. 

Megjegyzés

Recept és fotó: Villeroy & Boch / TrendXpress - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss