Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült sonkás tészta medvehagymával

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztát (csusza tészta, penne, szarvacska) forrásban levő sós vízben kifőzzük a csomagolásán olvasható leírás szerint. A sonkát és a megmosott medvehagymát vékony csíkokra metéljük.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy felfújtformát vagy tűzálló tálat kikenünk vajjal. Beletesszük a leszűrt, lecsepegtetett tésztát, majd összeforgatjuk a sonkával és a medvehagymával. A szószhoz a tejfölt elkeverjük a tejjel, a mustárral, a medvehagymával, valamint a tojásokkal, és megsózzuk, megborsozzuk.
  3. A tésztát megöntözzük a szósszal, majd megszórjuk a reszelt sajttal, és az előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percig. Petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk.


Medvehagyma helyett finomra vágott petrezselyemmel is elkészítheted.

Ezek is érdekelhetnek

Friss