Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült sajtos-zöldséges tészta

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. A tésztafőző vízbe tesszük a mexikói zöldségkeveréket, és pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük és szintén lecsepegtetjük. A tésztát összekeverjük a zöldséggel. 
  2. Ezután besamelmártást készítünk: a vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. (Vigyázzunk, hogy ne piruljon meg a liszt, csak éppen hogy világos zsemleszínű legyen.) Ekkor levesszük a tűzről, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük.
  3. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, valamint megszórjuk szerecsendióval, és hozzáadjuk a reszelt sajt felét. Ezután visszatesszük a tűzre, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik a mártás.
  4. Ezután hozzáadjuk a tésztás-zöldséges keverékhez az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt, majd óvatosan összeforgatjuk.
  5. Egy sütőformát vagy tepsit vékonyan kikenünk vajjal, majd beleöntjük a tésztás-zöldséges keveréket, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon pirosra sütjük (kb. 30 perc). Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.

CSŐBEN SÜLT KELBIMBÓ SAJTBUNDA ALATT>>> 

CSŐBEN SÜLT PARADICSOMOS TÉSZTA>>> 

CSŐBEN SÜLT KARFIOL EGYSZERŰEN>>> 

Megjegyzés

A hagyományos tészták heyett, mint pl. a túrós vagy éppen krumplis tészta, készítsük el az ebédet kicsit változatosabban. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss