Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült sajtos-tejfölös zöldbab fűszeres csirkemájjal

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg zöldbab
  • 3 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • 1 teáskanál liszt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 10 dkg sajt
  • A fűszeres csirkemájhoz:
  • 8 db csirkemáj
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • őrölt fehérbors
  • majoranna
  • olaj vagy zsír a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A zöldbab végeit vágjuk le, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az ételízesítőt és 1 teáskanál sót, majd főzzük 10-15 perc alatt roppanósra. Szűrjük le, alaposan csepegtessük le.

A tejfölt keverjük simára az egész tojásokkal, az apróra vágott kaporral, a liszttel, ízlés szerint sóval és őrölt borssal.

Egy sütőformát (vagy őzgerincformát) béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük bele az alaposan lecsepegtetett zöldbabot. Öntsük rá a tejfölös-tojásos keveréket, szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd a sütőpapír segítségével emeljük ki. Hagyjuk pár percig hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

Közben a májat tisztítsuk meg az eres részektől, papírtörlővel töröljük szárazra, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, és forgassuk alaposan össze. Sütés előtt hagyjuk kb. 15 percet állni, hogy az ízek átjárják.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat (vagy zsírt), majd óvatosan helyezzük bele a befűszerezett csirkemájat. Kisebb lángon, többször átfordítva süssük kb. 10 perc alatt készre, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt felszívja.

Tálaláskor helyezzük tányérra a felszeletelt zöldbabot és a csirkemájat, úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss