Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült sajtos karfiol

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben 5 perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
  2. A serpenyőben felolvasztunk 5 dkg vajat, világosra pirítjuk rajta a lisztet, majd fokozatosan és folyamatosan keverve hozzáöntjük a hideg tejet. Megsózzuk, megborsozzuk, és kis lángon selymesre főzzük a besamelt. Beleszórjuk a sajtot, és addig keverjük, amíg felolvad.
  3. A karfiolt vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a sajtmártást, rászórjuk vékonyan a zsemlemorzsát, a tetejére morzsoljuk a maradék vajat.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt barnára pirítjuk.

RAKOTT KARFIOL: TEJFÖLLEL, BACONNEL, CSIRKEHÚSSAL >>> 

CSŐBEN SÜLT, RAKOTT ÉS RÁNTOTT - 11 SZUPER KARFIOLOS RECEPT >>> 

11 CSŐBEN SÜLT ÉTEL, AMIT EGYSZER MINDENKINEK MEG KELL KÓSTOLNIA >>> 

Megjegyzés

Ez a recept a Fanny magazinban jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss