Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült sajtos-baconös kelbimbó

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelbimbót megmossuk, torzsájából ha szükséges levágunk, a nagyobbakat elfelezzük. Forró, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük.
  2. Egy evőkanál olívaolajon a kockázott bacont lepirítjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és beleforgatjuk a kelbimbót.
  3. Egy hőálló tálat kiolajozuk, zsemelemorzsával meghintünk, beleöntjük a baconös kelbimbót, majd a tejfölt a tojással és egy csipet sóval összekeverjük, és ráöntjük. A tetjét reszelt sajttal megszórjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Amennyiben a sütőnk grill funkcióval rendelkezik, alsó-felső sütéssel 35 percig süssük, majd 10 percig grillezzük. 

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss