hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült sajtos-baconös kelbimbó

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A csőben sült sajtos-baconös kelbimbó elkészítéséhez a kelbimbót megmossuk, torzsájából ha szükséges levágunk, a nagyobbakat elfelezzük. Forró, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük.
  2. 1 ek olívaolajon a kockázott bacont lepirítjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és beleforgatjuk a kelbimbót.
  3. Egy hőálló tálat kiolajozuk, zsemlemorzsával meghintünk, és beleöntjük a baconös kelbimbót.
  4. Összekervejük a tojással a tejfölt. Csipet sóval ízesítjük. Ráöntjük a keveréket a brokkolira, és elsimítjuk rajta egyenletesen. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük a sajtos-baconös kelbimbót. Amennyiben a sütőnk grill funkcióval rendelkezik, alsó-felső sütéssel 35 percig süssük, majd 10 percig grillezzük. Forrón kínáljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a csőben sült sajtos baconös kelbimbó:

Ezek is érdekelhetnek

Friss