Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült rakott brokkoli

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, és bő sós vízben roppanósra főzzük. A főzővízbe teszünk egy csipet szódabikarbónát hogy a brokkoli szép zöld maradjon. A burgonyát és a tojást is megfőzzük.
  2. Ha megfőttek a hozzávalók, a burgonyát karikára szeleteljük, és a brokkolit és a hagymát felvágjuk.
  3. Egy jénait kikenünk olívaolajjal, a tál aljára rakunk egy sor brokkolit, majd rárakjuk a burgonyát, és megsózzuk, megborsozzuk és reszelünk rá szerecsendiót. Rátesszük a karikára vágott tojást és a hagymát, és addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  4. A tejfölt kikeverjük a tojással és 1 ek olívaolajjal, és a rakott brokkoli tetejére simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  5. Amíg sül a brokkoli, addig elkészítjük a fűszeres csirkemelleket. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, és beleforgatjuk a csirkemelleket, és forró olajban kisütjük. Ha elkészült a rakott brokkoli, együtt tálaljuk a fűszeres csirkemellel.

Csirkés fogások >>> 

Fenséges egytálételek >>> 

Karfiol, kelbimbó, brokkoli >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss