Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült paszternák

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A paszternákot megpucoljuk, megmossuk, leszárítjuk, vékonyra felkarikázzuk. A fokhagymagerezdeket szintén megpucoljuk, apróra vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a tejszínt, az apróra felvágott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, felforraljuk. Amikor forr, hozzáadjuk a vékonyra felkarikázott paszternákot, újraforrás után kb. 5 percig főzzük, néha megkeverve. Ezután egy kisebb jénaiba vagy tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőbe tesszük, és 150 fokon kb. 1 óra alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.

Megjegyzés

Magában is igen laktató, de kínálhatjuk sültek mellé köretként is. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss