Elkészítés: A paszternákot megpucoljuk, megmossuk, leszárítjuk, vékonyra felkarikázzuk. A fokhagymagerezdeket szintén megpucoljuk, apróra vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a tejszínt, az apróra felvágott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, felforraljuk. Amikor forr, hozzáadjuk a vékonyra felkarikázott paszternákot, újraforrás után kb. 5 percig főzzük, néha megkeverve. Ezután egy kisebb jénaiba vagy tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe tesszük, és 150 fokon kb. 1 óra alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre