Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült kelbimbó

MME MME
2 4.6/5
75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A megtisztított, szükség szerint félbe- vagy negyedbe vágott kelbimbót sós vízben vagy gőzön 5 percig pároljuk.
  2. Felforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kelbimbót és 2 percig pirítjuk.
  3. A füstölt húst vékonyra szeleteljük. A megolvasztott margarinon megpirítjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Állandó keverés mellett besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a tojást.
  4. Kivajazott, tűzálló tálba rétegezzük a hagymás kelbimbót és a füstölt húst. Leöntjük a besamelmártással és 200 fokos sütőben 10 percig sütjük. Meghintjük a reszelt sajttal és 5 percre visszatoljuk a sütőbe.

Ezek is érdekelhetnek

Friss