Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült karfiol tejszínes petrezselyemmártással

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. karfiolt megtisztítjuk, rózsákra bontjuk, majd roppanósra főzzük forrásban lévő, sós vízben. Ezután óvatosan leszűrjük.
  2. Felforrósítjuk a vajat, világosra pirítjuk rajta a lisztet, majd kis adagokban, kevergetve felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint.
  3. A petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk. A sajtot lereszeljük, majd a tejszínes mártásba forgatjuk a leszűrt karfiollal együtt. Az egészet kivajazott tűzálló tálba terítjük, majd 200 fokos sütőben aranyszínűre  sütjük.

CSŐBEN SÜLT, RAKOTT ÉS RÁNTOTT - 11 SZUPER KARFIOLOS RECEPT >>> 

TOJÁSOS RAKOTT KARFIOL PIRÍTOTT BACONNEL >>> 

TÖBB, MINT 50 ELLENÁLLHATATLAN KARFIOL RECEPT >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss