Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült karfiol tejfölös mártással és sajttal

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Majd lecsöpögtetjük, és kivajazott tűzálló tálba tesszük.

Felverjük a tojást, elkeverjük a tejföllel, ízesítjük ételízesítővel, szerecsendióval és borsikafűvel. Leöntjük vele a karfiolt, bőven megszórjuk reszelt sajttal.

200 fokon kb. fél óráig sütjük, míg megdermed a tojás, és megpirul a teteje.

Megjegyzés

Köretnek, esetleg némi sonkával-gombával felturbózva önálló fogásként is megállja a helyét. - bmesyke

Ezek is érdekelhetnek

Friss