hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült karfiol egyszerűen

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1.  A csőben sült karfiol elkészítéséhez a tésztát a csomagoláson olvasható leírás szerint lobogó sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.
  2. Közben a karfiolt a levelek eltávolítása után apró rózsákra szedjük, és leöblítjük, lecsepegtetjük. A karfiolrózsákat jól megsózott, forrásban levő vízben főzzük 5 percig, majd szűrőben jeges vízbe merítjük és jól lecsepegtetjük.
  3. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát présen átnyomjuk, a sonkát apró kockákra vagy vékony csíkokra metéljük. A kétféle hagymát a serpenyőben felhevített olvasztott vajon megizzasztjuk 3-4 perc alatt, majd megszórjuk a liszttel, és enyhén lepirítjuk. Felöntjük a tejjel, az alaplével, valamint a tejszínnel, és csomómentesre keverjük. Kevergetve felforraljuk, és sóval, borssal, szerecsendióval, kakukkfűvel ízesítjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben egyenletesen kikenünk egy felfújtformát vagy tűzálló tálat. Beletesszük a lecsepegtetett tésztát és karfiolt, óvatosan összeforgatjuk a sonkával, majd meglocsoljuk a szósszal. Végül megszórjuk a reszelt sajttal, és az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 25 perc alatt. 

 

Ezek is érdekelhetnek