Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült édeskömény gazdagon

45 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az édeskömény külső, fás részeit zöldséghámozóval eltávolítom, szép, egészséges leveleit félreteszem. A gumót hosszában előbb félbe, majd a feleket ismét félbevágom, nagyjából 1 cm-es szeletekre darabolom. A sárgarépát megtisztítom, hosszában félbevágom, az édesköményhez hasonló vastagságúra szeletelem. A burgonyát meghámozom, 1 cm-es kockákra vágom. A gombákat megtisztítom, 1,5 cm-esre kockázom.

Kisebb lábosban sós vízben 6-8 perc alatt megfőzöm a burgonyákat. Leszűröm, félreteszem. 1 evőkanál olívaolajon kissé megpirítom az édesköménymagot, hozzáadom a sárgarépát, enyhén sózom, fedő alatt párolni kezdem. 4-5 perc elteltével hozzáadom a gombát és az édesköményt, frissen őrölt borssal, szárított petrezselyemmel fűszerezem, további 4-5 perc alatt félpuhára párolom a zöldségeket. A végén hozzáadom a burgonyakockákat, óvatosan összekeverem.

A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy tűzálló tálat 1 evőkanál olívaolajjal vékonyan megkenek. A tálban egyenletesen elosztom a zöldségeket.

A tejszínt a két egész tojással kézi habverővel alaposan elkeverem, sózom, borsozom, hozzáreszelem a szerecsendiót, majd a pizzamozzarellát. Ezzel a keverékkel borítom a zöldségeket, végül 5 dkg ementáli sajtot reszelek a tetejére. Forró sütőben 30-35 perc alatt aranyszínűre sütöm.

A kész egytálételt a félretett édesköménylevelekkel díszítve tálalom.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss