Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-pórés rakott csirkemell - mennyei ebéd 40 perc alatt!

Csirkemell, póré, tejszín. Kell ennél több, egy tökéletesen finom ebédhez?

Szeretem az olyan ételeket, amelyeket egyben kell megsütni. Ez kicsit annál macerásabb, de azért megéri a fáradtságot. Igyekszem majd kitalálni, hogyan lehetne mégis egyszerűbbé tenni a dolgot, de alapvetően ez sem időigényes, csak egy-két lépéssel több, mint amire gondolnék. A végeredmény viszont magáért beszél, szóval inkább nem is jártatom a számat, hogy egyszerű vagy sem, mert nyilván egyszerű, csak néha átmegyek nyügősbe és rácsavarodom dolgokra. Szerintem rizs illik hozzá, de bulgurral is nagyon ízletes a sűrű, tejszínes szaft miatt.


Hozzávalók (4 személyre):

800 g póréhagyma

4 db csirkemellfilé
2 ek olaj
bors
2 ek vaj
2 ek liszt
250 ml cukrozatlan habtejszín
1 ek mustár
1 csokor snidling
egész fekete bors

1. A pórét hámozzuk meg, karikázzuk fel, és főzzük 850 ml forrásban lévő, sós vízben 8 percig.

2. Közben a csirkemelleket mossuk meg, töröljük szárazra, és kissé klopfoljuk ki. Pirítsuk aranyszínűre a hússzeletek mindkét oldalát a felhevített olajon, majd sózzuk borsozzuk meg őket.

3. A pórét szűrjük le, és tegyünk félre 500 ml felfogott főzőlét. Forrósítsuk fel a vajat, és pirítsuk rajta világos színűre a lisztet. Öntsük fel a főzőlével, valamint a tejszínnel, és közepes lángon, kevergetve főzzük sűrűre. Végül húzzuk le a tűzről, forgassuk bele a pórét a mustárral együtt, és sózzuk, borsozzuk meg.

4. Simítsuk a tejszínes mártást tűzálló tálba, rendezzük el rajta a hússzeleteket, és süssük a 175 fokos sütőben 10 percig. A finomra vágott snidlinggel és egy kevés durvára tört borssal megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 570 kcal

Kedvenc pórés receptjeim:
Vendégváró mustáros csiga >>>
Tortellini szűzérmével >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss