Csőben sült csirkemell spenótos pennével

60 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint.
  2. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A vékony karikára vágott hagymát és fokhagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a csirkemellett. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés oregánóval. 5 percig pároljuk. 
  3. A spenótot kevés víz hozzáadásával felolvasztjuk egy kis lábasban, megborsozzuk, megsózzuk, beletesszük a fokhagymát, belekeverünk 1 pohár tejfölt, összeforraljuk, és a kifőzött tésztával összekeverjük.
  4. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, belerakjuk a spenótos penne felét, rátesszük a párolt csirkemellet, megszórjuk reszelt sajttal, beborítjuk a spenótos tészta másik felével, és megszórjuk ismét reszelt sajttal.
  5. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején (kb. 15 perc).

    A LEGFINOMABB CSŐBEN SÜLT FOGÁSOK EGY HELYEN >>> 

    CSIRKEMELL RECEPTEK: OLCSÓ, GYORS ÉS EGYSZERŰ ÉTELEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss