Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csőben sült brokkolis tészta csirkemellel

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg császárszalonna
  • 75 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli
  • 50 dkg csirkemell
  • olívaolaj
  • bors
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 25 dkg durum farfalle száraztészta
  • 15 dkg trappista sajt
  • A bechamelmártáshoz:
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 15 dkg sajt
  • csipetnyi fehérbors
  • frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát kevés olívaolajon kissé lesütjük, majd a csíkokra vágott csirkemellet hozzátéve megpároljuk, míg fehér nem lesz a hús. Sóval, borssal ízesítjük, belereszeljük a fokhagymát. ozzáadunk 1 dl vizet.

A zöldséget megmossuk és rózsáira szedjük. Kevés fűszeres (só, bors) vízben megpároljuk, majd leszűrjük, és összekeverjük a csirkemellel.

Ezalatt elkészítjük a bechamelmártást. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet. Így egy világos rántást készítünk, majd felengedjük a tejjel és a főzőtejszínnel, csomómentesen elkeverjük. Megszórjuk kevés fehérborssal és frissen reszelünk hozzá szerecsendiót. Megvárjuk, amíg besűrűsödik, és a végén hozzáadjuk a reszelt sajtot is.

Egy tepsit vagy jénait kivajazunk, belemerünk 3-4 merőkanál mártást, erre tesszük a száraztésztát és a brokkolis húst, és ráöntjük a maradék bechamelt. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. A tetejére reszelt sajtot szórunk, és szép pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss