A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd mérettől függően 2-3 darabba vágjuk.
A megtisztított hagymákat apróra, a paradicsomot kis kockákra vágjuk. A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, a köményt, a paprikakrémet, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk.
Hozzáadjuk a feldarabolt zúzát. Sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfővi. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet öntve alá fedő alatt puhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
A lisztet a tojásokkal, a vízzel és az aprított kaporral simára keverjük, majd a galuskákat lobogó forró vízbe szaggatjuk, és kifőzzük.
Ha feljöttek a víz feszínére, szűrőkanálba téve, folyó víz alatt leöblítjük, majd egy tálban, egy kanál étolajjal összekeverjük. A zúzapörkölt mellé tálaljuk.