Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkezúza pörkölt kapros nokedlivel

120 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd mérettől függően 2-3 darabba vágjuk.
  2. A megtisztított hagymákat apróra, a paradicsomot kis kockákra vágjuk. A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, a köményt, a paprikakrémet, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a feldarabolt zúzát. Sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfővi. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet öntve alá fedő alatt puhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
  4. A lisztet a tojásokkal, a vízzel és az aprított kaporral simára keverjük, majd  a galuskákat lobogó forró vízbe szaggatjuk, és kifőzzük.
  5. Ha feljöttek a víz feszínére, szűrőkanálba téve, folyó víz alatt leöblítjük, majd egy tálban, egy kanál étolajjal összekeverjük. A zúzapörkölt mellé tálaljuk. 

     

Megjegyzés

A mai ebédünk csirkezúza pörkölt kapros nokedlivel. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss