Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirketokány gyümölccsel

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúst kisujjnyi csíkokra szeleteljük. Olvasztott vajban, mérsékelt tűzön, megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a csirkét, megsózzuk és kevergetés közben megpirítjuk az egészet.
  2. Amikor az edény alján lévő folyadék elpárolgott, meghintjük a liszttel, és rövid ideig pirítjuk. Megszórjuk a curryvel és az aprított petrezselyemmel, majd hozzáöntjük a száraz fehérbort, a tejszínt és az alaplevet.
  3. Az egészet lassú tűzön, az edényt többször megrázogatva, puhára pároljuk. Végül hozzáadjuk a gyümölcsöket, a késhegynyi fahéjat és még egyszer forraljuk fel. Burgonyapüré vagy rizs illik mellé köretként.

Megjegyzés

A fahéj különlegesen pikáns ízt kölcsönöz, ennek a könnyű ételnek. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss