Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkeszárnyak Corn flakes-panírban

MME MME
5/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 12 db csirkeszárny
  • 20 dkg corn flakes (méz, cukor nélküli natúr kukoricapehely)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál ketchup
  • 4 csepp Tabasco szósz
  • 1 citrom leve
  • fél kávéskanál darált dió
  • A mártáshoz:
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 dl almaecet
  • 5 dkg barnacukor
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 mokkáskanál erős pirospaprika

Elkészítés

Előkészítés: A csirkeszárnyakat megmossuk. A corn flakest (kukoricapehely) nejlonzacskóba töltjük, és kézzel apróra törjük. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

Elkészítés: A lisztbe beleforgatjuk a szárnyakat, amíg mindenütt jól beborítja. A fölösleges lisztet lerázzuk a húsról. A tojásokat jól felverjük, hozzákeverjük a ketchupot, a Tabascót, a citrom levét, a fokhagymát, a diót. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lisztes szárnyakat megmártjuk ebben a mártásban. A sütőt 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A szárnyakat a kukoricapelyhet tartalmazó nejlonzacskóba dugjuk. Addig rázogatjuk benne, amíg a pehely a szárnyakat egyenletesen bevonja. Egy tepsit alufóliával vagy sütőpapírral kibélelünk, és a szárnyakat úgy helyezzük bele, hogy ne érjenek egymáshoz. A sütőben kb. 35 percig sütjük, figyelve, hogy a panír ne égjen meg. Ha kell, félidőben sütőpapírral letakarjuk. Közben a mártáshoz valókat egy tűzálló edénybe öntjük, állandó keverés mellett kb. 10 percig összefőzzük. A sült csirkeszárnyakat a mártással frissen tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: 45 perc múlva
1 adag: 417 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss