Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkeszárny háromféle szósszal

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 12 darab csirkeszárny
  • A páchoz:
  • 1 mokkáskanál római kömény
  • 2 lime leve és héja
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • bors
  • A mártogatósokhoz:
  • A fokhagymáshoz:
  • 1 lime leve és héja
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • bors
  • fél csokor snidling
  • A római köményeshez:
  • 2 dl joghurt
  • 1 teáskanál római kömény
  • fél gerezd fokhagyma
  • 4 csepp citromlé
  • A citromoshoz:
  • 1 tojás
  • 2 dl étolaj
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 citrom kifilézve
  • 1 evőkanál dijoni mustár

Elkészítés

Elkészítés: A páchoz a lime levét a lereszelt héjával, a mézzel, a szeletelt fokhagymával, a római köménnyel, sóval, borssal és az olívaolajjal összekeverjük. A csirkeszárnyakat az ízületeknél elvágjuk. A felsőszárny porcogós részét levágjuk, és a csont egyik végére húzzuk a húst, szép kerekre formáljuk. A csontot késsel megkapargatjuk, hogy fehér legyen. A szárny többi részét akár levesbe is főzhetjük, de ugyanígy el is készíthetjük. Enyhén besózzuk, beleforgatjuk a pácba, és legalább 12 órát érleljük.

A római köményes mártogatóshoz a joghurtban elkeverjük a római köményt, a zúzott fokhagymát, a sóval és a citromlével ízesítjük.

A fokhagymás mártogatóshoz a lime levét a lereszelt héjával, a mézzel, a szeletelt fokhagymával, sóval, borssal és az olívaolajjal összekeverjük.

A citromos mártogatóshoz egy magas mérőpohárba ütjük a tojást, hozzáadjuk a mustárt, a citrom levét és héját, óvatosan elkezdjük önteni az olajat, miközben botmixerrel verjük a tálka tartalmát, hogy szép krémes majonézt kapjunk. Ha kész, a citromfiléket beletesszük, és még egyet-kettőt mixelünk rajta.

A szárnyakat kivesszük a pácból, beleállítgatjuk egy tepsibe, meglocsoljuk a páccal, és 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük.

A szárnyakat a mártogatósokkal tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója. A recepthez kapcsolódó további fotókat, tippeket és trükköket a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss