Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkeszárny fűszeres bundában

MME MME
5/5
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, és a szárny töve alá bedugjuk a szárny hegyét, hogy egy háromszöget képezzen. Megmossuk a csirkemájat, szárazra töröljük, és az előkészített szárny-háromszögek közepén átdugjuk, majd kezünkkel kicsit laposra formázzuk.

Elkészítés: A lisztet elkeverjük az olajjal, a tojással, a sörrel, kevés sóval, őrölt borssal és a zöldfűszerekkel. Az olajat felforrósítjuk (ha van, olajsütőben) kb. 160 fokra. Egyszerre 2-3 db szárnyat teszünk bele (ne érjenek egymáshoz), és kb. 15-20 perc alatt átsütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük, melegen tartjuk, amíg a többit is kisütjük. Külön paradicsommártást vagy tartármártást adunk hozzá. Ízlés szerint burgonyával, rizzsel körítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 520 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek