Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkesült földimogyorós mártással

MME MME
4/5
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók a csirkesülthöz 4 személyre:
  • 4 csirkemell (á 20 dkg)
  • cayenne-i bors
  • 1/2 citrom leve
  • 2 evőkanál földimogyoró-olaj
  • Hozzávalók a földimogyorós mártáshoz
  • 4 személyre:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1–1 zöld és piros húsú paprika
  • 1 friss vagy szárított chili
  • 3 evőkanál földimogyoró-olaj
  • 10 dkg darált földimogyoró
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg földimogyoróvaj
  • 4 cl fehér rum vagy tequila
  • 1,25 dl zöldség- vagy húsleves

Elkészítés

A csirkesült előkészítése: A csirkedarabokat megmossuk, lecsepegtetjük, megsózzuk, borsozzuk, citromlét csepegtetünk rájuk, és beecseteljük földimogyoró-olajjal.
Elkészítés: A követ felhevítjük, ráfektetjük a csirkedarabokat, és minden oldalukon 3–4 percig sütjük. A mártás egy részét négy tányérba öntjük „ágynak”, a sült csirkehúst erre fektetjük, és a maradék mártással leöntjük.

A mártás elkészítése: A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. A paprikákat megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, kicsumázzuk, húsukat kis kockákra vágjuk. A chilit megmossuk, kicsumázzuk, összevágjuk. A földimogyoró-olajat serpenyőben felhevítjük, a hagymát, a paprikát, a chilit és a paradicsomot állandó keverés mellett megpároljuk benne. A földimogyorót összekeverjük a tejszínnel, és beleöntjük a serpenyőbe. A puha földimogyoróvajat a rummal vagy a tequilával együtt a zöldségekhez keverjük, és leöntjük a levessel. A földimogyorós mártást néhányszor felforraljuk, még egyszer ízesítjük, és mártásos csészébe öntjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss