A csirkesült előkészítése: A csirkedarabokat megmossuk, lecsepegtetjük, megsózzuk, borsozzuk, citromlét csepegtetünk rájuk, és beecseteljük földimogyoró-olajjal.
Elkészítés: A követ felhevítjük, ráfektetjük a csirkedarabokat, és minden oldalukon 3–4 percig sütjük. A mártás egy részét négy tányérba öntjük „ágynak”, a sült csirkehúst erre fektetjük, és a maradék mártással leöntjük.
A mártás elkészítése: A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. A paprikákat megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, kicsumázzuk, húsukat kis kockákra vágjuk. A chilit megmossuk, kicsumázzuk, összevágjuk. A földimogyoró-olajat serpenyőben felhevítjük, a hagymát, a paprikát, a chilit és a paradicsomot állandó keverés mellett megpároljuk benne. A földimogyorót összekeverjük a tejszínnel, és beleöntjük a serpenyőbe. A puha földimogyoróvajat a rummal vagy a tequilával együtt a zöldségekhez keverjük, és leöntjük a levessel. A földimogyorós mártást néhányszor felforraljuk, még egyszer ízesítjük, és mártásos csészébe öntjük.