Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkesaláta masnitésztával

MME MME
85 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék
  • Mustár

Elkészítés

  1. Sós vízben puhára főzzük a megtisztított csirkemellet kb. 25 perc alatt. Ezután kiszedjük a húst a főzővízből, hagyjuk kihűlni, majd felvágjuk kisebb szeletekre.
  2. A tésztát kifőzzük forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Közben az öntethez kikeverjük a majonézt a tejföllel, a mustárral, a citrom kifacsart levével és a porcukorral, aztán hűtőbe tesszük.
  3. A koktélparadicsomokat megmossuk, félbevágjuk, és összeforgatjuk a durvára aprított dióval, a felkockázott sajttal, a hússzeletekkel, a leszűrt tésztával, valamint az öntettel. Tálalás előtt beleforgatjuk a falatnyi darabokra tépkedett salátaleveleket, majd egy kevés borssal meghintve tálaljuk.

 

Megjegyzés

Ideális vendégváró fogás. A salátalevelek kivételével előre összekeverhetünk minden alapanyagot, majd a hűtőben tárolhatjuk. A salátaleveleket csak közvetlenül tálalás előtt forgassuk a salátába. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss