Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés tortilla házilag (gluténmentes)

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tortilla laphoz:
  • 15 dkg gluténmentes liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet só
  • langyos víz
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg csirkecombfilé
  • taco fűszerkeverék
  • ízlés szerint friss saláta
  • Az öntethez:
  • 3 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál paprikakrém
  • 1 gerezd fokhagyma
  • A tálaláshoz:
  • paradicsom
  • görögjoghurt
  • újhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombot vékony csíkokra vágom, meglocsolom 2 evőkanál olajjal, összekeverem a taco fűszerkeverékkel, és lefedve hűtőbe teszem, amíg kisütöm a tortilla lapokat.

Az öntethez a majonézt összekeverem a ketchuppal, a paprikakrémmel, a zúzott fokhagymával, és ezt is hűtőbe teszem.

A lisztet összegyúrom a sóval, az olajjal és annyi langyos vízzel, hogy összeálljon, de ne legyen nagyon kemény. 4-5 gombócot formálok belőle, majd tetszőleges vastagságúra nyújtom, és forró, száraz serpenyőben kisütöm. Akkor jó, mikor a felületén barna foltocskák jelennek meg.

Amikor már itt az ideje az étkezésnek, a paradicsomot karikára vágom, elhelyezem a tányérokon, meglocsolom a joghurttal, sózom, megszórom aprított újhagymával.

A húst egy grillserpenyőben felhevített zsiradékon szép pirosra pirítom. A tortilla lapra ráhalmozom a vegyes salátát, a húst, meglocsolom az öntettel, feltekerem, egy csík alufóliával rögzítem, és forrón a joghurtos paradicsommal tálalom.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss