Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés töltött tök (súlykontroll)

5/5
45 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A tököt kettévágom, majd meghámozom, és kikaparom a belsejét. Amiben sok a mag, azt kidobom, de a többit félreteszem. Kb. 1,5-2 cm vastag karikákra vágom a tököt.

Egy tepsit olajjal vékonyan kikenek, és rárakom a tökkarikákat, majd sózom, borsozom és állni hagyom.

Közben a csirkemellet, a félretett tökbélt, a vöröshagymát és a fokhagymát felaprítom, majd együttesen ledarálom, így nem lesznek benne érezhető nagyobb darabok. Utána hozzáadom a fűszereket, a sót, borsot, szerecsendiót, zabkorpát, pirospaprikát, és jól összekeverem, majd kevés joghurttal javítom az állagát fasírtszerűre, és a tök karikák közepébe halmozom a masszámat. Nem baj, ha nem jut minden egyes tökkarikába, azokat fel lehet aprítani, és a többi köré helyezni.

Felöntöm vízzel úgy, hogy a karikákat ellepje, majd 200 fokos sütőben 30-35 percig sütöm. Mielőtt kiveszem, a maradék joghurtot pici sóval és az aprított kaporral elkeverem, és ráöntöm a fasírtos tökkarikákra, majd visszateszem még kb. 5-10 percre, hogy piruljon.

Ha kész, paradicsomszeletekkel tálalom.

Megjegyzés

A recept az összes szakaszban fogyasztható. - Husika120

Ezek is érdekelhetnek

Friss