A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, majd amikor kissé lehűlt, meghámozzuk, és burgonyanyomóval összetörjük és egy tálba tesszük.
A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd 2 ek felforrósított olajon megfonnyasztjuk.
A megdinsztelt hagymákat, a spenótot, a tojást és a darált húst a krumplihoz tesszük. Sózzuk és borsozzuk, majd kézzel az egészet alaposan összedolgozzuk. A masszából lapos pogácsákat formázunk. Ha szükséges, a húsmasszát sűríthetjük egy kevés zsemlemorzsával is.
A tojásfehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. Belemártjuk a húspogácsákat, majd bő forró olajban mindet aranyszínűre sütjük. Koktélparadicsommal és friss petrezselyemmel vagy bármilyen zöldsalátával tálalhatjuk.