Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés rizottó gombával

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A csirkés rizottó elkészítéséhez a hagymát megtisztítjuk, a gombát megmossuk, mindkettőt felkockázzuk. A csirkét felszeleteljük, a sajtot lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk.
  2. A leveskockákat feloldjuk egy liter vízben. A csirkét 2 ek margarinon megpirítjuk, majd kivesszük a lábasból.
  3. A gombát a vajas lábasban, plusz egy evőkanál vajjal aranybarnára pirítjuk, és a húshoz tesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a rizst, és üvegesre pirítjuk. Hozzáöntjük a bort, és lassú tűzön elforraljuk belőle az alkoholt.
  4. Apránként hozzáöntjük a levest. Mindig akkor adunk hozzá egy újabb merőkanálnyit, amikor az előzőt már felvette a rizs.
  5. A végén hozzákeverjük a húst és a gombát, majd a parmezánt. A jó rizottó krémes kívülről, de belül még enyhén roppanósak a rizsszemek. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss