Elkészítés: Az élesztőt a lisztbe keverjük, a többi hozzávalóval félkemény tésztát gyúrunk, majd 45-60 percig kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket. Megpároljuk a zöldségeket, a margarinon megfuttatjuk a karikára vágott póréhagymát és a gombát, átpirítjuk. Beletesszük a lecsöpögtetett zöldségeket, a megpárolt, apróra vágott csirkemellet, fűszerezzük, zsírjára sütjük, majd a felvert tojást ráöntjük, picit dermedni hagyjuk.
A tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk. Megnyújtjuk, közepébe helyezzük a kihűlt ragut, majd ráhajtjuk a tészta széleit és becsomagoljuk.
Enyhén olajozott tepsibe borítjuk (eddigi alsó része kerül felülre), a tetejét olajjal megkenjük, és letakarjuk, majd körülbelül 30 percig kelesztjük. Még egyszer megkenjük olajjal, villával néhány helyen megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Amikor kész, kivesszük a sütőből, és vízzel kenjük meg, szép fényes lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre