Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés raguval töltött cipó

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 g instant élesztő
  • 35 dkg finomliszt
  • 12 dkg főtt, áttört burgonya
  • só ízlés szerint
  • pici cukor
  • 5 evőkanál olaj
  • 1,8 dl langyos víz
  • A raguhoz:
  • 30 dkg párolt, apróra vágott csirkemell
  • 25 dkg vegyes zöldség (kukorica, borsó, répa)
  • 3 dkg margarin
  • fél szál póréhagyma
  • 10 dkg gomba
  • csipetnyi só
  • csipetnyi bors
  • csipetnyi majoranna
  • 1 csokor finomra vágott petrezselyem
  • 3 db tojás
  • A kenéshez:
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt a lisztbe keverjük, a többi hozzávalóval félkemény tésztát gyúrunk, majd 45-60 percig kelesztjük.

Elkészítjük a tölteléket. Megpároljuk a zöldségeket, a margarinon megfuttatjuk a karikára vágott póréhagymát és a gombát, átpirítjuk. Beletesszük a lecsöpögtetett zöldségeket, a megpárolt, apróra vágott csirkemellet, fűszerezzük, zsírjára sütjük, majd a felvert tojást ráöntjük, picit dermedni hagyjuk.

A tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk. Megnyújtjuk, közepébe helyezzük a kihűlt ragut, majd ráhajtjuk a tészta széleit és becsomagoljuk.

Enyhén olajozott tepsibe borítjuk (eddigi alsó része kerül felülre), a tetejét olajjal megkenjük, és letakarjuk, majd körülbelül 30 percig kelesztjük. Még egyszer megkenjük olajjal, villával néhány helyen megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Amikor kész, kivesszük a sütőből, és vízzel kenjük meg, szép fényes lesz.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss