hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés palacsinta krumplitortával

MME MME
6 3.5/5
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db dúskeblű csirke
  • 1,5 csomó répa
  • 1,5 csomó gyökér
  • 2 fej zeller
  • 2 fej karalábé
  • 1 kis fej karfiol
  • 50 dkg zöldborsó
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 db kockacukor
  • bors
  • ételízesítő
  • kurkuma
  • 1 csokor petrezselyem
  • A krumlitortához:
  • 1 kg krumpli
  • 5 db tojás
  • 25 dkg sajt

Elkészítés

Elkészítés: A csirkéből lassú tűzön a sok zöldséggel levest főzünk. A vörörshagymának a héját úgy vegyük le, hogy még a vörös héjából egy réteg megmaradjon. Így szép színe lesz a levesnek. A kockacukrot forrás után tegyük bele, jó ízt és szintén szép színt ad. (A kurkuma is festő hatású, de az emésztést is elősegíti.) Miután megfőtt a leves, kivesszük a csirkét és a fele zöldségeket. A csirkének húsát lefejtjük, és a zöldséggel apróra vágjuk, nem daráljuk! Sós palacsintába töltjük, panírozzuk, és bő zsiradékban kisütjük.
A krumplitortához a kockára vágott burgonyát megsütjük, a tojást hozzákeverjük, kicsit megsütjük, és tortaformába tesszük, majd reszelt sajttal gazdagon megszórjuk. Tálaláskor szeletenként tálaljuk. Esetleg egy kis tartármártással még megdobhatjuk, de nem muszálj, mert így is elég gazdag.

Megjegyzés

Nem gyors étel, de szép, finom, és nagyon laktató. Ne felejtsük el, hogy a jó ételt nem szabad gyorsan főzni. Jó étvágyat kívánok hozzá.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss