Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés-márványsajtos tészta

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Felengedjük a (tejszínes) spenótkrémet. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és fekockázzuk. A sajtot elmorzsoljuk.
  2. Felforrósítjuk az olívaolajat, és megpirítjuk rajta húskockákat. Meghintjük egy kevés sóval, borssal és pirospaprikával, majd mindet kiszedjük, és félrerakjuk.
  3. A spenótkrémet a serpenyőbe tesszük, és kis lángon elkezdjük melegíteni. Közben forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát a csomagolásán megadott utasítás szerint. Azután leszűrjük és lecsepegtetjük úgy, hogy közben felfogunk 2 dl főzővizet. Azt a spenótkrémhez adjuk 10 dkg sajttal együtt, kevergetve felforraljuk, végül ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
  4. Összeforgatjuk a tésztát a hússal és a spenótos keverékkel, tányérokba halmozzuk, és a megmaradt sajttal megszórva tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss