Elkészítés: A tésztát összeállítom, 1-2 órán át hideg helyen pihentetem. A csirkemellet és a szalonnát (én házi füstölt szalonnával készítem) vékony csíkokra vágom, és az olajon megpirítom. Felöntöm vízzel, borral, beleteszem a leveskockát, enyhén sózom (ha kell), borsozom. Fedő alatt puhára főzöm, majd beleteszem a vékony karikára vágott hagymát, és még 10 percig párolom. A végén liszttel sűrítem, hogy olyan sűrűségű masszát kapjak, amit a tésztára lehet kenni. A tésztát két részre osztom, tepsi nagyságúra sodrom. A tepsit kivajazom, lisztezem, ráhelyezem az egyik tészát, jön a töltelék, majd a tetejére tészta kerül. Tojássárgával megkenem, bevagdosom kicsit a tetejét, hogy a keletkezett gőz távozni tudjon. Amikor a teteje szép piros, már kész is!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre