Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés-karfiolos palacsinta

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 db palacsintához 26 cm-es serpenyőben sütve:
  • A palacsintatésztához:
  • 18 dkg finomliszt
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl szódavíz
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál étolaj
  • A töltéshez:
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg karfiol
  • A besamelmártáshoz:
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • szerecsendió
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só
  • Valamint:
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, ne legyen folyékony, inkább sűrűbb. A palacsintákat kisütjük.

A csirkemellet apróbbra felszeljük, kevés olajon megsütjük, sóval, borssal ízesítjük. A karfiolrózsákat enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük.

A mártást elkészítjük: a vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, tejjel simára keverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és sűrűre felfőzzük. A tűzről levéve langyosra hűtjük, majd a tojással és a tejföllel simára keverjük.

A palacsintákat megkenjük a mártással, szórunk rá reszelt sajtot, a csirkehúsból és a karfiolból is teszünk rá, megszórjuk reszelt sajttal. Négybe hajtjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük, mártást csurgatunk rá, és megszórjuk reszelt sajttal.

200 fokra melegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Annyira finom lett, olyan *Dubarry csirkével töltött palacsinta*, saját találmány. Nagyon örülök, hogy jól sikerült. Ajánlom mindenkinek. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss