Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés karalábéragu

75 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A combokat tisztítás után sózzuk, borsozzuk, citromlével megcsepegetjük, összeforgatjuk, pihentetjük, ameddig a többi hozzávalót előkészítjük.

A karalábét kis kockákra, a répát karikára, a vöröshagymát finomra, a karalábé zsenge leveleit vékony kis metéltre felaprítjuk.

A felhevített vaj-olaj keverékében a lisztben megforgatott combokat hirtelen körbesütjük, kivesszük, félretesszük.

A visszamaradt zsiradékban a karalábét a répával, hagymával enyhén sózva saját levében 3-4 percig pároljuk, visszatesszük a húsdarabokat, az aprított karalábé levéllel meghintjük, és kevés vizet aláöntve az egészet puhára pároljuk.

A tejszínt elkeverjük kb. 1 evőkanál liszttel, a mártást besűrítjük, néhány percig lassan forraljuk. Petrezselyemmel, szükség szerint borssal fűszerezzük, és párolt rizzsel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss