hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés hajdinasaláta

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A hajdinát főzzük meg a csomagolásán olvasható leírás szerint, majd a tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni.

A zöldborsót lobogva forró sós vízben főzzük puhára pár perc alatt, majd szűrjük le.

Serpenyőben hevítsünk fel 2 ek olajat, és kevergetve pirítsuk rajta fehéredésig a felkockázott, sóval, borssal ízesített csirkemellet.

Adjuk a hajdinához a maradék olajat, a citrom kifacsart levét, a kurkumát, a fahéjat, a mentát, ízlés szerint sót és borsot. Végül keverjük bele a csirkemellet és a leszűrt borsót is. A bébispenótra halmozva kínáljuk.

Megjegyzés

Hozzávalók: 4 személyre.

Hajdina helyett quinoát (dél-amerikai gabonafajta) is használhatunk a salátához.

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda - MME

Ezek is érdekelhetnek