Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot, megszórjuk a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a megmosott és felkockázott húst, majd fehéredésig dinszteljük.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a köményt, beletesszük a szárított lestyánt és felengedjük vízzel. Amikor felforrt a levest, hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott zöldséget: a sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a krumplit és a szárított vargányát. Kis lángon, gyöngyözve főzzük.
A tojást, a lisztet és a búzadarát összekeverjük, és nokedlitésztát szaggatunk belőle a forrában lévő levesbe, és még pár percig tovább főzzük. Ha feljönnek a leves tetejére a galuskák, kész. Forrón tálaljuk, lehet mellé csípős paprikát kínálni. Jó étvágyat kívánok!
A gulyás külföldön is az egyik legnépszerűbb magyar eredetű étel. Legtöbbször marhahúsból készítem,de érdemes csirkével is kipróbálni,mert nagyon finom,ízletes és gyorsan elkészíthető.
Tipp: Lehet szemes babbal is készíteni. A szárított lestyán finom ízt ad,régebben vegeta növénynek is hívták. - BiroSari
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!