Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés-gombás pite

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra vágott póréhagymát az olajban közepesen nagy lángon megpirítjuk (kb. 3 perc), majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkét, az alaplét és a fehérbort, és fedő nélkül puhára főzzük (kb. 45 perc). Hozzáadjuk a félbevágott gombafejeket és a petrezselymet, és további 5 percig főzzük. A kukoricalisztet a vízzel csomómentesre keverjük, majd folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a csirkés-gombás raguhoz, és kb. 5 percig (forrásig) főzzük, hogy besűrűsödjön. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük hűlni.

A linzertésztát belisztezett felületen 3 mm vastagságúra nyújtjuk, kibélelünk vele egy 24 cm átmérőjű, mélyebb sütőformát, és belekanalazzuk a tölteléket.

A leveles tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, lefedjük vele a tölteléket, majd villával megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkező gőz el tudjon távozni. A kétféle tésztát körben összetapasztjuk, és a pite tetejét megkenjük a tojással. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40 perc alatt ropogósra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss