Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés-gombás bulgurral töltött kaliforniai paprika

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A megmosott paprikák kalapját levágjuk, majd óvatosan eltávolítjuk a magházukat. A bulgurtkb. 10 perc alatt puhára főzzük 4 dl forrásban lévő, sós vízben. Lefedjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A megtisztított, felkockázott csirkemellet megpirítjuk a felforrósított olívaolajon. Ráreszeljük a meghámozott fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk  a megtisztított, cikkekre vágott gombafejeket, és együtt pirítjuk néhány percig. Egy kevés sóval és szárított oregánóval ízesítjük, valamint a rozmaring lecsipkedett, felaprított leveleivel. A keveréket összeforgatjuk a bulgurral, továbbá a paradicsompürével, és a paprikákba töltjük. A vágott felüket megkenjük egy kevés olívaolajjal, majd visszatesszük a kalapjaikat. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük őket.
  3. A rukolát összeforgatjuk egy kevés olívaolajjal. Ezzel, valamint a felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk a töltött paprikákat.


Ezek is érdekelhetnek

Friss