Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-mustáros csirke almával

MME MME
5/5
85 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

1.

Az egész csirkét szétbontjuk, megpirítjuk 3 dkg felforrósított vajon, majd sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a megtisztított hagymát, a feldarabolt zellert, és néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a borral és az alaplével. Felforraljuk, lefedjük alufóliával, és 190 fokos sütőben 40 percig sütjük.

2.

A megmaradt vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a kimagozott, gerezdekre vágott almákat. A kukoricalisztet simára keverjük 2 ek tejszínnel. Kiemeljük a húsdarabokat az edényből, majd a tejszínes kukoricalisztet, a megmaradt tejszínt, a mustárt és a tárkonyt hozzákeverjük a pecsenyeléhez.

3.

A mártást 3 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk. A hús-, a zöldség- és az almadarabokat beleforgatjuk a mártásba, majd forrón, friss kenyérrel kínáljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss