Elkészítés: A darált húst a vajon megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát, és fedő alatt 10 percet párolom. Hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, a szintén kockára vágott paprikákat, a paradicsompürét, az aprított chilit, sózom, borsozom, és fedő alatt további 5 percet pirítom.
Az 5 perc leteltével leveszem a tűzhelyről, hozzádobom az aprított lilahagymát, a kockára vágott főtt tojást, megszórom a kukoricakeményítővel, összekeverem, és lefedem a fedővel, amíg a tésztát előkészítem.
A tésztát kiterítem, 12 cm átmérőjű köröket szaggatok belőle. A tölteléket a körök egyik felére teszem, majd összenyomom a szélüket, és vizes kézzel összesodrom.
A batyukat sütőpapírral bélelt tepsiben, a tetejét tojássárgájával lekenve, 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm.
Mártogatósként friss krémsajtot vagy salsat kínálok hozzá. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre