Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés egytálétel cukkinivel és padlizsánnal

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

 

1.

A vöröshagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A csirkehúst megmossuk, szárazra töröljük, felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk, majd olívaolajon vagy kókuszzsíron megpirítjuk a hagymával.

2.

A cukkinit és a padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, majd felkarikázzuk (aki szeretné, meghámozhatja őket). A fokhagymát szintén megpucoljuk és felaprítjuk, majd belekeverjük a tejfölbe.

3.

Szétválasztjuk a tojást, és a sárgáját hozzáadjuk a fokhagymás tejfölhöz, majd összekeverjük.

4.

Egy hőálló edényt kivajazunk és a zöldségek felét belerakjuk. Megszórjuk egy kis sóval vagy ételízesítővel, majd másfél kanál zsemlemorzsával. Erre kerül a tejfölös keverék fele és a megpirított csirkehús.

5.

A zöldségek másik felével beborítjuk az egészet. Ezeket szintén sózzuk, majd mehet rá a maradék zsemlemorzsa és a fokhagymás tejföl másik fele. Lereszeljük a sajtot, az kerül a tetejére.

6.

Fólia alatt előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Aki szereti, tehet bele gombát is, de istenien passzol bele a pritamin- vagy a kápia paprika is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss