Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés csorbaleves (Ciorba a la grec)

MME MME
75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. Feltesszük a vizet forrni, majd beletesszük a kockákra vágott csirkecombfilét és a szemes borsot. Kb. 10-15 percet főzzük, majd lehabozzuk.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, sárgarépát, fehérrépát, a fél zellert és a babérleveleket. Szinte puhulásig (kb. 15-20 perc) főzzük, majd hozzáadjuk a rizst és újabb 15-20 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
  3. Amikor minden megpuhult, kivesszük a zellert. Lezárjuk a tüzet.
  4. A tejfölt összekeverjük a tojássárgájákkal és a citrom levével, majd főzőlevet kanalazunk hozzá, hogy minél jobban kiegyenlítsük a hőt és beleöntjük a levesbe. Jól elkavarjuk. Végül hozzáadjuk a petrezselymet és ízlés szerint sózzuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, hogyan készül a görög csirkés csorbaleves

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss